Bu
resept üçün sac içi yemeklərdən ilhamlanmışam. J
Bildiyiniz
kimi pəhriz saxlayərkən dadsız, duzsuz yeməklərə məhkum oluruq. Amma bəzən az
kalorili, fərqli dadlarla özümüzü mükafatlandırmağı bacarmalıyıq. Məsələyə bir
də “Evdə əlimə nə keçdisə-o” prinsipi ilə yanaşıb dadlı-ləzzətli bir şeylər
hazırlamaq sizdən çoxt əziyyət tələb etməyəcək.
Bu
reseptin içinə atacağınız ərzaqların siyahısı bir də sizin zövqdən aslıdır. Məsələn
mən demək olar ki bişirdiyim yeməklərin əksəriyyətinə sarımsaq, bibər, göyərti əlavə
edirəm.
Şəkildə
gördüyünüz yemək üçün isə istifadə etdiklərim bunlar idi:
ət,
badımcan,
kartof,
pomidor,
bibər,
soğan,
sarımsaq,
göyərti,
duz-istiot.
Ilk
öncə ət məsələsinə gələk.
Təbii
ki, istənilən ətdən istifadə edə bilərsiniz. Mal və qoyun əti üçün əvvəldən bir
az qaynatmağınız lazımdır. Sadəcə olaraq kalorisiz yemək məqsədimizi unutmadan
qeyd edim ki, ən yaxşısı kənd cücəsidir. Mən əksər hallarda məhz cücə ətinə
üstünlük verirəm amma bu şəkildəki təsadüfən hinduşka əti oldu.
Əti
bir az pörtüb sobaya düzdüm. Kartoflar öz həyətimizdən olduğu üçün (Nə qədər
xırda kartof seçsəniz bir o qədər estetik təqdimat olacaq süfrəyə) qabığını
soymadan istifadə etdim. Sadəcə yaxşı yuyulmasına diqqət edin. Badımcana da ətraflarında
yer etdim.
Mən
1 x.q zeytun yağı ilə tavanı yağlayıb əti, badımcanı, kartofu əlavə edib sobaya
verdim. Istəyən yağı çoxalda bilər. Quru olmamağı üçün arada ya adi qaynanmış
su, ya da əti qaynatdığınız sudan əlavə edə bilərsiniz. Amma buxar yaratmaq
üçün, yoxsa ki, bozbaş bişirmirik J
Bişməyinə
az qaldığını görüb “Quru sous” adı verdiyim qarışımı üstünə əlavə etdim.
Bu
sous necə düzəldi?
Bir
qaba soğan, sarımsaq, göyərti, bibər doğrayıb ağzını örtdüm. Onlar bir müddət
bir-birləri ilə dad alış-verişi etdilər.
Sonra sobadakı tavaya pomidorları da əlavə
edib bu qarışımı üzərinə tökdüm. Bibərlərin yumrularını doğranmış, uzunlarını
isə bütöv formada istifadə etdim.
Bu
yeməyin dadından əvvəl ətrinə valeh olacaqsınız J
Nuş
olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder