7 Nisan 2017 Cuma

Pəhriz sousu



- Xiyar - 1 ədəd (təzə)
- təbii qatıq - 125 ml
- Sarımsaq - 5 q
- Limon şirəsi - 1/2 pc
- Zeytun yağı ( kətan toxumu da olar) - 1 tbsp. l.
- Təzə göyərtilər (seçdiyiniz hər hansı biri) - 30 g
- Duz
Hazırlanma qaydasi:

Xiyarı təmizləyib 3 yerə bölüb, süzgəcdən keçirdirik, suyunu boşaldırıq. Sarımsağı təmizləyib xiyara əlavə edirik. Göyərtiləri yaxşıca yuyub qarışımın üzərinə əlavə edirik. Limonu səliqəylə qarışıma sıxırıq, bu zaman diqqət etməliyik ki, dənələri qaba tökülməsin. Zeytun yağını da əlavə edirik. Budur, asan, tez və sağlıqlı olan sousumuz hazırdır. Nuş olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder