14 Mart 2017 Salı

Kartoflu,Ətirli toyuq


Cücə (orta) - 1 pc
Kartof (təzə, orta) - 6-8 ədəd
Soya sousu (zövqə görə) - 2-3 tbsp. l.
Sarımsaq (zövqə görə) - 2-3 diş.
Duz, istiot (zövqə görə)
Bitki yağı (iysiz olsun, qovurmaq üçün)
Göyərti (bəzək üçün cəfəri)
Cücə əti əvvəlcədən zeytun yağında ədviyyat əlavə etməklə pörtün.Sarımsağı soya sousu ilə qarışdırın.qazanın dibinə bir az bitki yağı tökülür və ətirli cücəni ora əlavə edirik. üstündən isə sous tökülür. bir saatlıq rejimə qoyun. Tavanı tez tez fırlatmaq lazımdır ki, dəri yanmasın. Ətin qalan suyunu kartofun üstünə yaymaq lazımdır.Yağ tökməyin. Daha sonra sobanı "plov"rejiminə qoyun ki, su buxarlansın. Servis edərkən kartofları ətin böyrünə qoyun. nuş olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder