21 Nisan 2017 Cuma

Keemun çayı haqqinda məlumat və onun faydaları.






Fərqli bir qara çay - keemun çayının faydaları, istifadəsi və istehsalına dair bütün detallar ...
Keemun çayı Çinin Anhui bölgəsində yetişdirilən Çin qırmızı çayı və şərab çayı olaraq da bilinən bir çaydır. Şərab çayı olaraq adlandırılmasının səbəbi keemun çayının qırmızı şərabın dadına bənzəməsindən qaynaqlanar. Keemun çayı yüngül tart və turş tam verir.
Keemun çayı son zamanlar məşhurluğunu artıran bir çay növüdür. Keemun çayını bu qədər xüsusi olmasının səbəbi yetişdirildiyi torpaqdır. Myrcenol adı verilən ətir yağı çaya ləzzəti verən bir digər əhəmiyyətli maddədir. Eyni zamanda bu maddə lavantaya da qoxusunu verən maddənin eynisidir. Keemun çayını bir digər qiymətli edən xüsusiyyəti isə normal çaya görə içərisində 100 qat daha çox Gerenoil olmasıdır. Gerenoil çayın əsl dadını verən ana aromalardan bir dənəsidir.
Keemun Çayı Faydaları - Səhiyyə Sahəsində İstifadəsi

İmmunitet sistemini gücləndirər. Bu sayədə xəstəliklərə qarşı müqavimət təmin edər. Bədəndə ki şişi atılması, sidik qovucu və bədəni təmizləmə xüsusiyyəti vardır. Dişləri gücləndirər. Diş çürümələrinə qarşı təsirlidir. Bağırsaq florasını tənzimləməyə və sağlam işinə qatqı təmin edər. Ödəmə bədəndən atır və adamı tox tutur. Bu da kilo vermədə təsirli olur.
arıqlamada köməkçidir. Kilo vermə məqsədiylə sıx olaraq satışı aparılır. Nefrit xəstəliklər, sidik yolları xəstəlikləri, daş meydana gəlməsi, həzmsizlik, xroniki qastroenterit kimi problemlərin meydana gəlməsinə qarşı bədənə müqavimət təmin edər.

Keemun çayı klassik qara çayın emalı üsuluna görə çıxarılar. Lakin son mərhələyə gəlindiyində qurutma yerinə keemun çayının yarpaqları qovrulur. Əl ilə və ənənəvi üsullar ilə çıxarılan bir çaydır. Mütəxəssis nəzarətində diqqətlə istehsal mərhələləri həyata keçirilir.
Keemun Çayı necə çıxarılar?
Ənənəvi ortodoks üsulla 4 mərhələdə istehsalı həyata keçirilir.
1.mərhələ: Soldurma mərhələsi təbii soldurma ilə təxminən 14 saat müddət tətbiq olunur.
2. Mərhələ: yayma mərhələsi.
3. Mərhələ: Oksidləşmə mərhələsi normal qara çaya görə 2 qat daha çox müddət tətbiq olunur.
4. Mərhələ: qovrulmaq mərhələsi. Yarpaqların rəngləri tünd olana qədər qovrulmaq əməliyyatı tətbiq olunur.


Dünyada  son zamanlarda keemun çayına tələb sürətlə artmaqdadır. Xüsusilə arıqladan xüsusiyyəti sayəsində seçim səbəbi olmaqdadır. İstehlakçıların çayı almadan əvvəl nazirlik tərəfindən təsdiq edilmiş qaydada çıxarılmış çayları seçim etmələri əhəmiyyətlidir. İsti olaraq istehlak edilməsi tövsiyə edilir. Ənənəvi Çin təbabətində bədəni qoruyucu xüsusiyyəti olması və uzun, sağlam bir həyat üçün tövsiyə olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder