Fərqli bir qara çay - keemun çayının faydaları,
istifadəsi və istehsalına dair bütün detallar ...
Keemun çayı Çinin Anhui bölgəsində yetişdirilən Çin
qırmızı çayı və şərab çayı olaraq da bilinən bir çaydır. Şərab çayı olaraq
adlandırılmasının səbəbi keemun çayının qırmızı şərabın dadına bənzəməsindən
qaynaqlanar. Keemun çayı yüngül tart və turş tam verir.
Keemun çayı son zamanlar məşhurluğunu artıran bir
çay növüdür. Keemun çayını bu qədər xüsusi olmasının səbəbi yetişdirildiyi
torpaqdır. Myrcenol adı verilən ətir yağı çaya ləzzəti verən bir digər əhəmiyyətli
maddədir. Eyni zamanda bu maddə lavantaya da qoxusunu verən maddənin eynisidir.
Keemun çayını bir digər qiymətli edən xüsusiyyəti isə normal çaya görə içərisində
100 qat daha çox Gerenoil olmasıdır. Gerenoil çayın əsl dadını verən ana
aromalardan bir dənəsidir.
Keemun Çayı Faydaları - Səhiyyə Sahəsində İstifadəsi
İmmunitet sistemini gücləndirər. Bu sayədə xəstəliklərə
qarşı müqavimət təmin edər. Bədəndə ki şişi atılması, sidik qovucu və bədəni təmizləmə
xüsusiyyəti vardır. Dişləri gücləndirər. Diş çürümələrinə qarşı təsirlidir. Bağırsaq
florasını tənzimləməyə və sağlam işinə qatqı təmin edər. Ödəmə bədəndən atır və
adamı tox tutur. Bu da kilo vermədə təsirli olur.
arıqlamada köməkçidir. Kilo vermə məqsədiylə sıx
olaraq satışı aparılır. Nefrit xəstəliklər, sidik yolları xəstəlikləri, daş
meydana gəlməsi, həzmsizlik, xroniki qastroenterit kimi problemlərin meydana gəlməsinə
qarşı bədənə müqavimət təmin edər.
Keemun çayı klassik qara çayın emalı üsuluna görə
çıxarılar. Lakin son mərhələyə gəlindiyində qurutma yerinə keemun çayının
yarpaqları qovrulur. Əl ilə və ənənəvi üsullar ilə çıxarılan bir çaydır. Mütəxəssis
nəzarətində diqqətlə istehsal mərhələləri həyata keçirilir.
Keemun Çayı necə çıxarılar?
Ənənəvi ortodoks üsulla 4 mərhələdə istehsalı həyata
keçirilir.
1.mərhələ: Soldurma mərhələsi təbii soldurma ilə təxminən
14 saat müddət tətbiq olunur.
2. Mərhələ: yayma mərhələsi.
3. Mərhələ: Oksidləşmə mərhələsi normal qara çaya
görə 2 qat daha çox müddət tətbiq olunur.
4. Mərhələ: qovrulmaq mərhələsi. Yarpaqların rəngləri
tünd olana qədər qovrulmaq əməliyyatı tətbiq olunur.
Dünyada son
zamanlarda keemun çayına tələb sürətlə artmaqdadır. Xüsusilə arıqladan xüsusiyyəti
sayəsində seçim səbəbi olmaqdadır. İstehlakçıların çayı almadan əvvəl nazirlik
tərəfindən təsdiq edilmiş qaydada çıxarılmış çayları seçim etmələri əhəmiyyətlidir.
İsti olaraq istehlak edilməsi tövsiyə edilir. Ənənəvi Çin təbabətində bədəni
qoruyucu xüsusiyyəti olması və uzun, sağlam bir həyat üçün tövsiyə olunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder